Jul 23, 2014

Waiz Imtiyaz Turns 2





Ini adalah entry terlambat. Ya ampun. Alhamdulillah tanggal 18 July 2014 WAIZ IMTIYAZ sudah 2 tahun. Cepat sangat masa berlalu. Waiz dah pandai macam2 sekarang. Dah pandai count,kenal bentuk & warna,petah bercakap & getting smarter day by day. Lasaknye tak payah cakap lah. 

Apa2 pun, mommy daddy doakan Waiz sentiasa ceria & menggembirakan orang sekeliling. Semoga Waiz jadi anak soleh, abang yang penyayang & sentiasa melindungi hannah hannan. We all love you so much. You are the greatest gift that Allah given to us. 

This weekend we will have small celebration together with your cousins okeh.


Jul 21, 2014

6 Sebab Pakai Premium Beautiful Tapi Tak Kurus

Salam lovelies. How's Ramadhan so far? Sekejap je kan dah nak raya. Kita ada lebih kurang 7 days je lagi. Harapnya Ramadhan kali ni lebih bermakna dari tahun sebelumnya okeh...For sure ramai dah start buat last shopping before hari raya like mine Semalam baru pergi settlekan baju raya tuk diri sendiri & anak2. Gigih uolsss pergi redah PWTC for klrayafest event. Alhamdulillah manage to get what I want. 

Ok siap cerita pasal persiapan ray..now nak cerita pasal tajuk sebenar. Hehe. Gituu mukadimah. Selalu jugak dengar orang cakap pakai Premium Beautiful ni tak kurus pun?? Tipu ke?? Eh..mana ada tipu uols..tak kurus tu mesti ada sebabnya. Let me share6 reasons why pakai PB tapi tak KURUS ( my points based on real people and testimonials ok)

1. SALAH SAIZ

Haaaa. imagine if you are wearing a shirt 1 size smaller or 1 size bigger than your actual size? Cantik tak? Ofkos tak kan? Begitu juga dengan Premium Beautiful. Teramat penting untuk dapatkan saiz yang betul lagi tepat untuk badan anda. That's why kena ukur dulu as Premium Beautiful tak datang dalam saiz standard like S,M and L. Kena dapatkan your measurement dulu barulah Premium Beautiful yang you pakai feel like hugging your body. Tak ketat sangat,tak longgar sangat. Just nice. Yang penting dapatkan dari AUTHORISED agent only. 

This is the look when you are wearing the right size.

2. PAKAI TAK KONSISTEN

Ini penyebab besar jugak kenapa you tak slim2 pun pakai  Premium Beautiful ni. Dear, apa2 pun kalau nak dapatkan good result,consistency is the key. If kita sekejap pakai sekejap tak,dont expect our body will slim down in the blink of eyes. Premium Beautiful material sangat selesa. So you dont have to worry to wear it at least 8 hrs per day everyday. Baru lah dapat bentuk badan yang diidamkan :)

3. KURANG MINUM AIR

If you are serious to look good inside and out,water need to become your very best friend. I'm talking about plain water here. Not that air sirap,air oren tu tau. Air memang sangat2 penting dalam kehidupan seharian kita. Bila you pakai  Premium Beautiful and drink a lot of water,the result pasti meletop. WHy you kena minum banyak air while wearing  Premium Beautiful just because korset ni disuntik dengan FIR yang membantu membakar lemak. So you sometimes akan rasa berpeluh2. Itu adalah healing crisis. If you tak minum air yang cukup,nanti dehydrate. Dah jadi masalah lain pula kan. So make sure minum 3L air okeh.



4. TAK BERSENAM

Siapa cakap pakai Premium Beautiful you TAK PERLU bersenam? Perlu juga bersenam tuk mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan and get slimmer body. It's just you tak perlu la buat heavy exercise bagai. At least jogging petang2 kat taman, or else if tak sempat sangat you all bleh amalkan naik tangga ke ofis. Senaman juga tu kan. Premium Beautiful helps you to increase your metabolic rate. If you amalkan senaman sambil pakai Premium Beautiful lagi tinggi metabolic rate you. Metabolisma tinggi = pembakaran lemak lebih cepat.



5. TAK PAKAI FULLSET

What happen if tak pakai full set? Badan you all jadi tak seimbang la nanti kan. If pakai girdle saje, kaki je lah yang kurus. Upper body? Premium Beautiful ada 3 pieces which are Long Bra, Long Girdle and Waist Nipper. Every pieces ada fungsi tersendiri. So if you only wear 1 pieces, camne nak dapatan keseluruhan punya result kan. That's why I selalu advice my clients to wear the whole set untuk dapatkan their dream body.

Effect pakai fullset. Lemak2 diagihkan ke tempat yang betul dan badan akan nampak terletak =)

6. KURANG TIDUR

Tahukah anda..kurang tidur juga penyebab badan makin naik even you pakai Premium Beautiful pun. Perasan tak if kita kurang tidur..kita selalu buat ape? Kebanyakkannye kalau di tanya apasal tak tido lagi? Ape lagi..MAKANNNNNNN. Makan bukan sebarang pula kan. Tudiaa nasi lemak ayam goreng,mee goreng mamak,nasi kandar..Dah la malam tak pakai Premium Beautiful kan? Rehat yang cukupjuga penting okeh. Premium Beautiful tidak menjanjikan anda kurus 100%  tapi membantu dalam pengurusan berat badan anda. Jadi faktor2 luaran juga diambil kira. Maka start from now..silalah betulkan waktu tidur anda untuk mengelakkan anda makan secara berleluasa di waktu yang tidak sepatutnya.



So there you go, 6 sebab pakai Premium Beautiful Tapi Tak Kurus.

Untuk info lanjut tentang Premium Beautiful, feel free to contact me

FALIHA +60172824779 or you can email me at faliha@gmail.com.

Jul 18, 2014

Pray For MH 17



Awal pagi tadi kita semua rakyat Malaysia dikejutkan dengan berita yang sangat mengejutkan dan menyayat hati. Pesawat penumpang MH 17 dipercayai ditemak jatuh dan terhempas di wilayah bergolak Rusia - Ukraine. Belum pun habis kisah kehilangan MH 370, kita diuji sekali lagi. Ya Allah. Walaupun tiada kenalan atau saudara mara dalam flight tu..tapi tetap rasa sedih. Semoga ahli keluarga kepada mangsa yang terlibat tabah dan redha.

Sesungguhnya setiap kejadian itu ada hikmah disebaliknya. ALLAH lebih mengetahui. Teruskan berdoa.

Al Fatihah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...