Oct 3, 2012

Untuk Dia

'aku yang patut..yang patut
memberinya segala
kerna aku mampu melakukan apa-apa saja
untuk dia hey untuk dia'

Eh..eh nyanyi-nyanyi pulak. Tapi itulah realitinya kan. Nak bagi yang terbaik untuk yang tersayang. Itu yang saya sedang cuba lakukan and will continuosly buat. Demi yang tersayang ku harungi apa sahaja. Cewah =)

I believe in this life we have to sacrifice. Once at least. tapi ada jugak org yang berkorban berkali-kali kan. For me..I already make a big decision that will change my life. Maybe pada orang lain tak la besar mana but for me..yes..bukan senang nak decide something yang bakal mengubah hidup. 

I decided to quit my job in KL. It's a big deal actually. Tinggalkan KL kota yang menjanjikan keriangan , kemewahan , peluang pekerjaan yang bersepah, shopping complex (ini yg utama sbanrnye..haha). Well..KL bebeh. Apa yang you nak? Name it. Semua ada. Semua best EXCEPT traffic jammed lah kan. Tapi baru la thrill kan sangkut dlm jammed. I start keje dgn VADS since DEC 2007. Almost 5yrs. Lame kot bertahan. Ada batch I (including my hubby) awal-awal dah resign. Part paling sedih is tinggalkan kawan-kawan. Sobsobsob :(. Tapi I believe this is the best.

The reason I quit sebab  nak duduk sekali dengan hubby. I think cukuplah duduk asing-asing. At 1st rasa cam ok duduk asing. But then lama-lama makin susah. Stay separate ni duit banyak habis atas jalan saje. Trust me..Been there done that! It's get though while pregnant. Fuhh..Awal2 pregnant ok la. Layan la mabuk sorang2. But time perut da besar..Perghh..Pendek kata semua sendiri la. Except weekend because hubby ada. Tapi those days are memory. Ku gagahi juga even sorang-sorang.

When the baby delivered..terfikir pulak mampu ke nak handle baby sorang-sorang. Then I decide to sacrifice. Quit my job and live together with hubby and baby. All because of them. Mereka adalah sumber kekuatan saya. So I think this is the right and the best decision I can do for them. Yes..this is the best. FYI..hubby kerja kat Ipoh. So now we are officially 'Ipoh Mali". Hehe. 

Mula-mula nak ambik keputusan macam ni..ada jugak terfikir..eh betul ke nak tinggalkan KL? Like my sis cakap "kalo aku meraung jgk nak tgglkan KL". Hahaha. Over kau. Tapi betul la tu. Like I said KL ni lubuk segala macam. Lebih-lebih lagi spesis suka shopping like me. Haduii. Kat ipoh mana ada semua yang you boleh dapat kat KL. Orang Ipoh jangan marah ye. That was before  I make decision. Then I nekad saje nak quit my job. Sayang jgk nak tgglkan sebab gaji pun quit ok la (kalo lumayan takut berbelah bagi pule..hehe).

Ada jugak yang tanya.."eh tak takut ke nak berhenti?bkn senang nak cari keje sekarang ni" For me kalau tak sekarang..sooner or later berhenti jugak. Sebab utama I quit is family. Insyaallah ada hikmah disebaliknya. Mungkin rezeki yang lebih besar ada untuk I. And another reason I'm not afraid leave my job is because my Premium Beautiful bisnes. This bisnes is my back up plan. Syukur Alhamdulillah. Kita semua perlu ada back up plan. We never know what will happen in the future kan. Like I said before..semua ni adalah demi memberi yang terbaik untuk suami & anak. And the family too. 



*my strength ~hubby*


*my waiz imtiyaz*


Demi waiz and (adik2)..mommy will do anything everything so that waiz dapat hidup dgn selesa. Apa yang mommy buat sekarang adalah untuk kesenangan waiz dan (adik2) in the future. I'll do my best to give you the best! 





5 comments:

shalizaaziz said...

well done coz u really brave sis :)

naney said...

blogwalking...
yes pernah gk satu ketika dl pjj dgn hubby...tempat isteri di sisi suami..insyaAllah ada hikmah yg lebih besar nnt drNya. coz pernah melaluinye dl..

Faliha said...

Berkorban sekarang tuk ms depan yg lebih gemilang.tunjuk ajarku sifu ;)

Faliha said...

Tq singgah naney..itulah dia.insyaallah.percaya dgn rezeki dr Allah.All the best to you. Selamat berkenalan ;)

Ain @ Mama Ardini said...

Setiap kejayaan perlukan pengorbanan..insyaAllah pengorbanan murni akan dibalas baik oleh Allah. Amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...